Bejelentett-e a foglalkoztatóm?

Írta:Erzsébet

Bejelentett-e a foglalkoztatóm?

Ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) nyilvántartásán kívül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyilvántartásából is lekérdezhetik, hogy a foglalkoztató a biztosítást eredményező jogviszonyt bejelentette-e. Foglalkoztatónak minősül a munkáltató, költségvetés alapján gazdálkodó szerv, bármely személyi egyesülés, társas vállalkozó esetén a társas vállalkozás, egyéni vállalkozó saját maga tekintetében is, álláskeresési támogatást folyósító szerv, munkaerő-kölcsönzésnél a kölcsönbeadó.

A lekérdezés a https://magyarorszag.hu/ webodalról az eBEV-szolgáltatások linkre kattintva indítható.

Biztosítási jogviszony lekérdezése e-BEV szolgáltatással

.
Használom a szolgáltatást„-ra kattintva az ügyfélkapu belépés felülete jelenik meg.

e-BEV szolgáltatás
.
A továbblépéshez szükséges megadni a  felhasználónevet és a jelszót.

Ügyfélkapu belépés

Az eBEVportálon a Szolgáltatások/Biztosítotti bejenetések lekérdezése/Biztosítotti adatok biztosított részére menün indítható a lekérdezés.

Biztosítotti bejelentések lekérdezése

Következő kattintás „Új lekérdezés”

Új lekérdezés indítása

Megjelenik az adózó neve, adóazonosító és a lekérdezés intervalluma. Sajnos, a 2007.01.01-je előtt megszűnt biztosítások nem listázhatók, erre vanatkozó információ csak az OEP rendszeréből kérhető. Amennyiben a jogviszony 2007. előtt kezdődőtt és 2006. után szűnt meg, a biztosítást a lista tartalmazza.

Biztosítási jogviszonyok szűrése, listázása

Az elkészült eredmény (katt a megjelenő sárga feiratra, kattintás után nem látható) táblázatban olvasható, amely MS Excel program hiányában megnyitható pl. OpenOffice ingyenesen letölthető, táblázatkezelővel rendelelkező programmal is.

.Biztosítási jogviszonyok szűrése, listázása

 

Szerző

Erzsébet administrator

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.