Ingyenes Tb tanácsadás kismamáknak

Írta:Horváthné Pelyva Erzsébet

Ingyenes Tb tanácsadás kismamáknak

Szerző

Horváthné Pelyva Erzsébet administrator

58 hozzászólás

Krizsán ÉvaKözzétéve  8:20 du. - okt 1, 2019

Kedves Erzsébet,

Olyan ügyben kérem a segítségét, hogy 2017.06.01 el kerültem a jelenlegi munkahelyemre.Van két gyermekem 6 és egy 4 és fél éves. 2020 januárra várjuk 3 ik gyermekünket.Jelenleg is dolgozom(mindkét gyermeknél folyamatos munkaviszonyom volt)
Olyan helyzet állt elő, hogy múlthét csütörtökön a cég csődvédelmet kért az államtól.
Én novemberig szeretnék dolgozni, de mivel elég bizonytalan a helyzet(nem tudjuk, hogy megkapjuk e a védelmet stb) nem tudom hogyan járok jobban.Nyilván szeretném megoldani azt, hogy a CSED illetve majd a GYED re jogosult legyek, de nem tudom ilyen esetben milyen alternatívák vannak.Azt olvastam ha a cég megszűnik és 40 napon belül nem születik meg a baba(márpedig nem valószínű) akkor csak GYES re leszek jogosult.
Ebben kérném szíves segítségét.

Előre is Köszönöm!

    Horváthné Pelyva ErzsébetKözzétéve  8:05 de. - okt 3, 2019

    Kedves Éva!

    Csődeljárás alatt működik a cég. Ha felszámolási eljárás alá kerül vagy reorganizációval visszaállítják a cég fizetőképességét, vagy jogutód nélkül megszűnik hónapok vagy évek múlva. A munkáltató jogutód nélküli megszűnésének utolsó napján a munkaviszony a törvény erejénél fogva megszűnik. Munkáltató tudomására hozott várandósság ideje alatt, valamint szülési szabadság és gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság időszaka alatt védett, nem közölhet felmondást a munkáltató, ezért a CSED igényléséig biztosan nem szűnik meg a munkaviszonya. Ha a munkabérek kifizetése kétséges beszéljen az orvosával, hogy orvos-szakmailag megállja-e a helyét egy korábban kezdődő keresőképtelenség veszélyeztetett terhességgel, mert akkor elmehet korábban táppénzre egészen CSED igénylésig és a munkabér kiesés nem zavar bele az ellátások számításába.

Szóljon hozzá!

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.