Gyesről, gyetről munkába visszatérők igazolás kérelme adókedvezményhez

Írta:Erzsébet

Gyesről, gyetről munkába visszatérők igazolás kérelme adókedvezményhez

A gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás folyósítása alatt vagy a megszűnését követő 45 hónapon belül foglalkoztatott magánszemély után a munkáltató adókedvezményt vehet igénybe. A kedvezményről részletes információk ide kattintva olvashatók.

A munkáltató a kedvezményt csak akkor érvényesítheti, ha a Gyes, vagy Gyet folyósításban részesülő, illetőleg már megszűnt ellátásban részesült igazolja az ellátás folyósítására vonatkozó adatokat. Az igazolást a Magyar Államkincstár ellátást folyósító megyei igazgatósága adja ki az érintett személy által írásban benyújtott  kérelem alapján.  Az igazolást kiállító szerv az úgynevezett hatósági bizonyítványt a kérelem benyújtását követő 10 napon belül adja ki, küldi meg a kérelmező részére.

Az igazolás a következő linkekről tölthető le:

Kérelem a foglalkoztató által igénybe vehető adókedvezménnyel összefüggésben (PDF)

Kérelem a foglalkoztató által igénybe vehető adókedvezménnyel összefüggésben (DOC)

Szerző

Erzsébet administrator

3 hozzászólás

enbeKözzétéve: 6:58 du. - ápr 15, 2013

Érdeklődni szeretnék, hogy abban az esetben is igényelhet a munkáltatóm utánam adókedvezményt, ha GYED alatt megyek vissza dolgozni?

Köszönöm előre is a válaszát!

    ErzsébetKözzétéve: 6:35 du. - ápr 18, 2013

    A Gyed folyósítás alatt nem folytathat keresőtevékenységet. A fizetés nélküli szabadságot megszüntetve és a Gyedet lemondva a munkáltatató jogosulttá válik a kedvezmény igénybevételére. A munkáltató a kedvezmény csak akkor érvényesítheti, ha a Gyed folyósítás tényéről a folyósító szerv igazolást állít ki. Az munkahelyén esetlegesen működő társadalombiztosítási kifizetőhelynél egyszerűbb lebonyolítani. Amennyiben az egészségbíztosító folyósítja a Gyedet az igazolás kiadásához szükséges kérelemben adja meg az Ön azonosító adatait (név, szül.hely,idő, anyja neve, adóazonosító jel, TAJ, lakcím), a gyermek adatait, akire tekintettel folyósították az ellátást (neve, szül, idő, TAJ), valamint a foglalkoztató adatait (megnevezés, cím), ahol az igazolást felhasználják.

    Üdv,
    Erzsébet

Kisgyermekes munkavállalók utáni új kedvezmény | AnyaBarátKözzétéve: 7:19 du. - jan 23, 2013

[…] Gyesről, gyetről munkába visszatérők igazolás kérelme adókedvezményhez by Erzsébet – Nincs hozzászólás […]

Hozzászólások lezárva.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.