Zöld utat kapott a kismamák jövedelempótléka

Írta:Erzsébet

Zöld utat kapott a kismamák jövedelempótléka

Elfogadták a kormányrendeletet, mely szerint jövedelempótlékot kapnak, azok a kismamák (kispapák), akik 2011. december 31-én már és 2012. január 1-jén még terhességi-gyermekágyi segélyben részesültek, s ugyanez érvényes a gyermekgondozási díjra is. A kompenzáció adómentes és nettó összegben állapítják meg.

Fotó: David Castillo Dominici

Az egészségbiztosítási szakigazgatási szervek a következő napokban minden olyan kismamának, akinek az egészségbiztosító folyósítja az ellátást, postázza a szükséges nyilatkozatot, amelyet kitöltve a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb május 31-ig postán vagy személyesen vissza kell juttatni az ellátást folyósító szervhez.
Aki a május 31-i határidőig kéri a jövedelempótlékot, januárig visszamenőleg kapja meg a kompenzációt. Aki azonban a határidő után nyújtja be igényét a folyósítóhoz, csak a beadást követő hónaptól lesz jogosult a juttatásra, visszamenőlegesen nem.

Aki részére a munkáltatónál működő társadalombiztosítási kifizetőhely folyósítja az ellátást, a nyilatkozatot a munkáltató felé kell megtennie.

.

Nyilatkozat letöltése:
.
Nyilatkozat és Változás bejelentés a terhességi-gyermekágyi segélyben és a gyermekgondozási díjban részesülők 2012. évi adó változások ellentételezésére szolgáló jövedelempótlékának igénybevételéhez
.

A jövedelempótlék összege a linkekre kattintva olvasható:

Terhességi-gyermekágyi segélyben (tgyás) részesülők jövedelempótléka

Gyermekgondozási díjban (gyed) részesülők jövedelempótléka

.

Szerző

Erzsébet administrator

Eddig 1 hozzászólás van

Kompenzálják a tgyás és gyed összegét | AnyaBarátKözzétéve: 8:14 du. - febr 1, 2012

[…] A rendeletet elfogadták, a jövedelempótlékok összege ide kattintva érhetők el. […]

Hozzászólások lezárva.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.