Kismamák munkajogi védelme

Írta:Horváthné Pelyva Erzsébet

Kismamák munkajogi védelme

A baba érkezése komoly változásokat hoz a családok életébe, emellett az anyuka munkahelyére is kihatással van. A munkáltatók különböző módon kezelik a várandós és a munka világától tartósan távollévő nők helyzetét.

Vannak munkáltatók, akiknél nem kérdés a vonatkozó jogszabályok betartása, folyamatosan tájékoztatják a kismamákat az őket megillető jogokról, a kötelezettségeikről, milyen pénzbeli ellátásokra jogosultak, sőt két babázás között ideiglenesen visszatérők számára is megtalálják a mindkét fél számára elfogadható megoldást. Igaz  ritka, mint a fehér holló,  léteznek olyan “munkaszobák” ahová az egészséges gyermek szükség esetén egy-egy napra bevihető, ahol játszósarok van kialakítva és a gyermek jelenléte nem csökkenti a munkateljesítményt.

A kisebb vállalkozások, kevesebb munkavállalót foglalkoztatók számára már nagyobb terhet jelenthet egy-egy kismama, kisgyermekes anyuka és a jogaik érvényesítéséhez olykor kemény harcot kell vívniuk a munkáltatóval.

Ehhez elengedhetetlen a megfelelő információ, kattintson a linkre és kérje a Kismamák munkajogai tájékoztatót! Kattintson ide! >>>

.

Szerző

Horváthné Pelyva Erzsébet administrator

Szóljon hozzá!

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.