Csökken a bürokrácia – program és konzultáció vállalkozásoknak

Írta:Horváthné Pelyva Erzsébet

Csökken a bürokrácia – program és konzultáció vállalkozásoknak

A bürokráciacsökkentést célzó program második, középtávú ütemének beavatkozási területeit többek között az adózás, a számvitel, a jogalkotási kérdések, a mikro- és kisvállalkozások, a pályáztatás és a vállalkozói jogviták költségcsökkentésében jelölte meg Cséfalvay Zoltán kedden Budapesten.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára erről  az “Egyszerű állam” elnevezésű konzultáció félidei értékelésén beszélt a tárca honlapján közzétett közlemény szerint. Mint az államtitkár elmondta, a konzultáció célja, hogy érdemi párbeszéd kialakításával együttműködés alakuljon ki a kormány és a vállalkozások között, amelynek sikere mind a vállalatok, mind az állam, mind a fogyasztók érdeke.

.
A kormány 2011. április 20-án hirdette meg bürokráciacsökkentő programját, amelynek célja, hogy a magyarországi vállalkozásokat sújtó, az európai átlaghoz képest háromszoros mértékű terheket az uniós szintre csökkentse, és ezáltal növelje a kkv-k versenyképességét.
Az első, 105 milliárd forintos tehercsökkentés intézkedéseit a kormány a szakmai szervezetekkel együttműködve már kidolgozta, a második, 400 milliárd forintos cselekvési terv kidolgozása érdekében 2011. június 2-án egyhónapos konzultációsorozat indult. A több mint 30 helyszínen megrendezendő konzultáció lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy javaslatokat tegyenek a bürokráciacsökkentés irányaira.

.
A konzultációsorozattal egy időben elindult az www.egyszeruallam.hu internetes oldal is, ahol bárki küldhet hozzászólást, javaslatot. A konzultációsorozat további állomásai, valamint a konferenciákról készült összefoglalók a www.egyszeruallam.hu oldalon megtalálhatók.

Forrás: MTI

.

.

Szerző

Horváthné Pelyva Erzsébet administrator

Szóljon hozzá!

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.