Tényfeltáró kérdések

Írta:Kasza Klaudia

Tényfeltáró kérdések

Kedves Látogató!

.

Köszönhetően az Anyabarát.hu szerkesztőjének, Horváthné Pelyva Erzsébetnek, lehetőségem nyílt arra, hogy egy szívességet kérjek Tőled.

.

Kasza Klaudia vagyok, az egyik budapesti egyetem jogi karának ötödéves joghallgatója. Végzősként szakdolgozatomon dolgozom. Témám: a „Hivatás-család-magánélet közötti összhang megteremtésének eszközei”, amelyet munkajogi szempontok alapján kívánok feltárni, amihez összeállítottam egy kérdéssort.
Kérlek, hogy az alábbi linken található kérdőívet munkám segítése érdekében töltsd ki.

.
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/360266892/

.
Elsősorban női kitöltőket keresek, azonban ha férfi vagy (gyes-en, gyed-en, otthon gyerekkel) úgy szívesen venném, ha kitöltenéd, hiszen az ilyen esetek hazánkban nem igazán terjedtek még el, így végképp hasznos lehet, hogy hogyan viszonyulsz ehhez a helyzethez.
A kérdőív nagyrészt a munkakörülményekre és lehetőségekre, az egyes munkáltatóknál bevett szokásokra, gyakorlatra vonatkozik, továbbá a szülést követő reintegrációs megoldásokra.
.
A kitöltés önkéntes és névtelen, az összegyűjtött adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak. A kérdőív kitöltése kb. 10-15 percet vesz igénybe.
.
(Sokan jelezték már irányomba, hogy a rendszer nem kezelte le normálisan a kérdések kihagyását, így amennyiben olyan kérdéshez jutsz, amely nem vonatkozik Rád, kérlek, a szerinted leginkább megfelelőt, az adott szituációban leginkább elképzelhető választ add meg.)
.
Segítségedet előre is köszönöm!

.

Szerző

Kasza Klaudia administrator

2 hozzászólás

Molnár ÉvaKözzétéve: 12:28 du. - okt 29, 2010

Kedves Erzsébet!

Érdeklődni szeretnék ismét,amennyiben nem gond:)
23 éves vagyok és van egy 2 éves kislányom.Szeretnék jelentkezni angol tanfolyamra vagy valamilyen képzettséget szeretnék kitanulni,de mindezt ingyen.A munkanélküli központból elküldtek,mert nem járt le a gyedem és azt mondták,hogyha annak vége,akkor menjek vissza,regisztrálnak és kapok valamilyen lehetőséget.Ez sajnos nem így történt,mert lejárt a gyedem és újra haza küldtek,mert indul olyan képzettség,amire én jelentkezhetnék.A listán tényleg olyanok szerepeltek,melyeket nem áll módomban kitanulni:villanyszerelő,autószerelő,eladó,informatikus,stb…
Én zenét tanultam csak anyagi okokból nem tettem le az 5.évet.
De ezek ellenére is szeretnék továbbtanulni,amennyiben lehetséges,de ingyen,mivel nincs egy szakmám sem.Kérdésem az lenne,hogy hova ill.kihez tudnék fordulni,aki már a képzések közüli kiválasztásában ill.annak elkezdésében tudna segíteni?
A másik kérdésem:
A cégnél 2007.óta vagyok.A próbaidő első hónapja után a bruttómat megemelték 5000ft-tal,mert ők milyen rendesek.Azt tudni kell,hogy eleve az emelt összegben egyeztünk,mint fizetés csak véletlenül a főnököm a munkaügyesnek 5000-el kevesebb bruttót mondott,így ezt fizetésemelésnek szánták utána.Most 2010 van.Közben töltöttem két évet otthon gyeden és jelenleg másfél hónapja dolgozom újra fizikálisan is.A kérdésem az,hogy kérhetek fizetésemelést ezek után, ugyanis ha azt vesszük akkor én kezdettől fogva, próbaidővel együtt is ugyan abban a kategóriában vagyok már 3 éve lassan???!!!!!

Várom mielőbbi válaszát!

Előre is köszönöm!

    Horváthné Pelyva ErzsébetKözzétéve: 8:50 de. - okt 31, 2010

    Kedves Éva!

    A tanfolyammal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni.
    Ha a gyermekgondozása alatt a cégnél volt emelés, akkor ha eredeti munkaszerződése szerint foglalkoztatják most, a visszatéréskor az Ön bérét is rendezni kellett volna.
    Kérni kérhet emelést, de azt is vegye figyelembe, hogy a 3 évből 2 évig nem végzett munkát, így az Ön helyében még várnék 4-5 hónapot. Nem ismerem sem a bérét, sem a munkakörét, sem a cég tevékenységét, sem a cég mértét, így nehéz választ adni.

Hozzászólások lezárva.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.