Tervben a Gyed, Gyes, Szja újraszabályozása

Írta:Erzsébet

Tervben a Gyed, Gyes, Szja újraszabályozása

A Kormány előterjesztette az Országgyűlés őszi időszakára vonatkozó törvényalkotási programját, a jogalkotók most sem hagyják unatkozni az állampolgárokat. Kiemeltem néhány tervezett változtatást. Megjegyzem van belőle bőségesen, de csak a weboldal témájához leginkább illőket vázolom.

.

A kabinet törvényalkotási programja szerint várhatóan novemberben kerül elfogadásra a családtámogatási törvények, ezen belül a Gyed és Gyes újraszabályozása. Az elképzelések között van a Gyes melletti 8 órás munkavégzés tilalmának visszaállítása.

Tervek között szerepel a 16%-os személyi jövedelemadó kulcs bevezetését biztosító, valamint az APEH és a VP egyesítése miatt szükségessé váló jogszabályok megalkotása, illetve jogharmonizációs célú kötelezettségek teljesítése. Újraszabályoznák az adózással kapcsolatos egyes határidőket és egyszerűsítenék az adminisztrációt.

A korábbi ígéreteknek megfelelően a tervek között szerepel a társadalombiztosítási nyugellátást szabályozó törvény módosítása is, amellyel megteremtenék a  40 év szolgálati idővel rendelkező nők öregségi nyugdíjjogosultságának a lehetőségét.

Neked mi a véleményed?

.

Szerző

Erzsébet administrator

2 hozzászólás

RenátaKözzétéve: 11:12 de. - nov 8, 2010

Kedves Erzsébet!

Jelenleg gyeden vagyok a kislányommal, de tervezem,hogy ha betölti az egy éves kort visszamegyek a munkahelyemre dolgozni.
A kérdésem a következő:
– visszamehetek 8 órában dolgozni?
– helyettem igényelheti-e édesanyám a gyest?

Válaszod előre is köszönöm.
Renáta

Hozzászólások lezárva.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.